LAUDATE Kegytárgy-és Könyvesbolt - Nyíregyháza

www.laudate.hu Kegytárgy webáruház


A LAUDATE Kegytárgy és Könyvesbolt a nyíregyházi Plébánia és Egyházmegyei Lelkipásztori Intézet épületében 2007. aug. 1-én nyílt meg és október 8-án a Plébánia búcsú ünnepén szentelte fel ünnepélyes keretek között főtisztelendő Bosák Nándor Debrecen-Nyíregyházi megyéspüspök.

>> fotók a szentelésről >>


A Laudate Kegytárgy-és Könyvesbolt létrejötte előtt még nem volt római katolikus kegytárgybolt Nyíregyházán az elmúlt évtizedekben. Sok évvel korábban volt egy kis pavilon a templom bejáratánál, megszűnése után csak a görög katolikus kegytárgybolt maradt a római katolikus híveknek. Erre a fontos lelki és kulturális igényre támaszkodva alakult meg a Laudate Kegytárgy-és Könyvesbolt.

A kegytárgyak és vallási könyvek vonatkozásában nagy gondossággal figyelek oda arra mi az ami azonosul az egyház értékrendjével, tanításával, a kegytárgyaknál az egyházhoz méltó  stílusra.

Kiemelt szerepet kaptak; a templomi, liturgikus eszközök, liturgikus ruhák, textíliák és anyagok pl gyertya, gyertyaolaj, ostyaellátás. Ezek az eszközök és anyagok egyházközségek, lelkipásztorok, sekrestyések mindennapi életében jelentek segítséget.

A Laudate Kegytárgybolt a hazai kegyboltok sorából kitűnik, hogy Magyarországon először alkalmazta az indulás pillanatától kezdve internetes webáruházas vásárlás és rendelés lehetőségét. A honlap mára Európa legnagyobb internetes egyházi kegytárgy webáruház, több millió látogatója volt az elmúlt kettő évben. A számtalan hazai megrendelőkön túl számos alkalommal rendelnek a határontúlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, de a külföldön élő magyarok is felfedezték így Európa szinte minden országából, de Amerikából, Ausztráliából, Japánból is rendeltek

2008-tól mint nagykereskedés kiszolgálja viszonteladókat, terjesztőket kedvező feltételekkel és kedvezményekkel. Ez a lehetőség annak köszönhető, hogy sok terméknek gyártója, vagy közvetlenül forgalmazója hazai és külföldi gyártóknak.

Napjainkra mint Magyarország és Erdély talán legnagyobb kegytárgyboltjaként szeretettel várjuk kedves látogatóinkat. Nyitvatartási idő: Hétfő-péntek 9.00-17.30, szombat: 9.00-13.00 óráig

Sárosi Tamás, üzletvezető