HÁZASPÁROK ÚTJA ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓJA

2017 február 14 14.00

 

 

        Az egyes állomások a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. Emellett egy kísérőfüzet segíti az elmélyülést – Bíró László püspök ajánlásával –, amely minden állomással kapcsolatban egy rövid elmélkedést tartalmaz, és a családi életben fölmerült nehézségek sikeres megoldáshoz nyújt segítséget.

 A Házaspárok útjának elkészítésekor három fontos gondolat vezetett bennünket: 


Ma, amikor a házasság válságban van, segítséget szeretnénk nyújtani, hogy a párok tudatosan ápolják kapcsolatukat, életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek. „  (http://csaladok.schoenstatt.hu/)

 

A Sóstói tó sétány közterületén elhelyezett Házasok útja létrehozásával szeretnénk, ha minél több pár számára gyümölcsöző lenne az út végigjárása, és a szentségi házasság titkainak feltárásával valóban erősítené a holtomiglan, holtodiglan szeretetben megélt kapcsolatokat és új utakat nyitna meg  a jegyesek és párkapcsolatban élők számára a szentségi kötelék fontosságára és a gondokkal küzdő párok házasságának rendezésére.

 

A Házaspárok útja az ország több helyén kastélyokban,plébánia kertben is látogatható.  Az eredeti Házaspárok útja Óbudaváron a Magyar Schönstatt Családmozgalom központjában, a schönstatti kegykápolnánál található.

A Sóstói tavat szegélyező sétány padjai mellett 2017 február 14.-étől végigjárható stációkat a nyiregyházi Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház gondozásában Zsatkuné Szabó Mónika kezdeményezésére  Ozsvári Imri grafikusművésznő munkája nyomán Majchrovics János készítette az állomásokon feltüntetett örökbefogadó családok jóvoltából.

 

Várjuk a stációkat örökbefogadó családok, egyházközségek, lelki közösségek jelentkezését !

Információ:  www.nyiregyhaza.plebania.net és Zsatkuné Szabó Mónika 0630-4931919