2017. 12. 10.                                                                           Advent II. vasárnapja

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        Társszékesegyházunk Bárdos Lajos énekkarának zenés áhítata lesz ma délután 17 órakor templomunkban.

 

2.        Kihelyeztük a hátsó padsor mögé a LEMONDÁSOK PERSELYÉT” – ebbe azokat az adományokat várjuk, amelyeket gyermekek és felnőttek adventi önmegtagadásaik révén megtakarítanak, és önként felajánlják egy nemes célra, a hittanos gyermekeink javára.  

 

3.        Advent hétköznapjain reggel 6 órai kezdettel RORÁTÉ szentmiséket végzünk. Örökösföldön csütörtökön és pénteken reggel tartunk ugyanígy szentmisét 6 órakor. Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta. Hozzunk ennyi áldozatot Krisztusért és saját lelkünk üdvösségéért. A szentmise után reggelivel váruk mindenkit a plébánia dísztermében. A reggeli vendéglátáshoz jó szívvel vesszük a kedves Testvérek hozzájárulásait. Advent folyamán a hajnali szentmisék után elmaradnak fél 8-as szentmisék, kivéve szombaton, amikor a héten eltemetett halottainkért imádkozunk.

 

4.       A férfi, mint keresztény címmel tart előadást Felföldi László plébános atya egyházközségünk férfi tagjaiból alakult csoport részére, december 13-án, szerdán 19 órakor a plébánián. Továbbra is várjuk a férfiak bekapcsolódását!

 

5.        December 15-én, pénteken este 19 órakor templomunkban kerül megrendezésre a hagyományos karácsonyi városi hangverseny a Cantemus Kórus előadásában. Minden zenekedvelőt és érdeklődőt szeretettel várunk!

 

6.        December 17-én, advent 3. vasárnapján 10.30-kor ünnepi szentmisét mutat be templomunk Palánki Ferenc püspök atya. Majd délután 15 órai kezdettel - Az élet a szeretetben teljes című könyvének bemutatója lesz plébániánk dísztermében. 16.30-kor ünnepi program keretében Püspök atya gyújtja meg városunk adventi koszorúján a harmadik gyertyát.  

 

7.        Szintén jövő vasárnap a Fölszállott a páva  televíziós népzenei tehetségkutató verseny győzteseinek és döntőseinek adventi-karácsonyi zenés áhítatára várjuk a kedves testvéreket Társszékesegyházunkban 17 órakor. 

 

8.        Szentgyónási lehetőségek minden nap a szentmisék előtt és december 21-22-23-án (csütörtökön-pénteken-szombaton) reggel 6 órától este 7-ig lesz gyónási lehetőség a templomban.

 

9.        Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Egyházi hozzájárulás plébániánkon a jövedelem 0,5 %-a. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

10.     A hétfői katekézis és a bibliaóra adventi időben elmarad, kedd este a Szentlélek szeminárium záró összejövetele lesz.

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!