2017. 12. 03.                                                                             Advent I. vasárnapja

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        Városunk adventi koszorúján az első gyertyát ma délután 16.30-kor ökumenikus imádság keretében gyújtjuk meg.

 

2.             Kihelyeztük a hátsó padsor mögé a LEMONDÁSOK PERSELYÉT” – ebbe azokat az adományokat várjuk, amelyeket gyermekek és felnőttek adventi önmegtagadásaik révén megtakarítanak, és önként felajánlják egy nemes célra, a hittanos gyermekeink javára.  

 

3.        Hétfő reggel elkezdjük adventi hajnali RORÁTÉ szentmiséinket. Buzdítjuk a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta. Hozzunk ennyi áldozatot Krisztusért és saját lelkünk üdvösségéért. A szentmise után reggelivel váruk mindenkit a plébánia dísztermében. Advent folyamán a hajnali szentmisék után elmaradnak fél 8-as szentmisék, kivéve szombaton, amikor a héten eltemetett halottainkért imádkozunk.  

 

4.        Advent 2. vasárnapján december 10-én Társszékesegyházunk Bárdos Lajos énekkarának zenés áhítata lesz 17 órakor templomunkban.

 

5.        Kérnénk azoknak a jelentkezését, akik templomunkban fenyőfa felajánlásban segítségünkre tudnak lenni, jelentkezzenek a plébánia irodájában.

 

6.        Az elmúlt évekhez hasonlóan adventi vásárt rendez a Karitász. A mai napon a szentmisék után a bejáratnál újságot, naptárat, adventi koszorút lehet vásárolni. A bevételből 300 család karácsonyi élelmiszercsomagját finanszírozzák. Köszönjük a kedves hívek támogatását!

 

7.        Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Egyházi hozzájárulás plébániánkon a jövedelem 0,5 %-a. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

8.        A hétfői katekézis és a bibliaóra adventi időben elmarad, kedd este a Szentlélek szeminárium még folytatódik.

 

 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!