2017. 11. 26.                                                             ÉVKÖZI XXXIV. VASÁRNAP

KRISZTUS A MINDENSÉG KIRÁLYA

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **          

 

 

 

1.     Krisztus király vasárnapjával befejeződik, a 2016 - 2017-es liturgikus év. Jövőhéten, Advent első vasárnapjával, a 2017 - 2018-as új egyházi évet kezdjük el. Adja meg, a Mindenható Isten, hogy Egyházunk liturgikus eseményeiben részt véve, lelkiekben gyümölcsöző legyen számunkra, az új liturgikus egyházi év!

 

2.     December 2-án, jövő szombaton 9 órától az Örökösföldi templomunkban majd 15 órától, a Karitász iroda udvarában, a Pince Klubban adventi készületet tartunk gyerekek és családjaik számára, melyen adventi koszorúkat is készítünk. A rendezvény alapanyag költsége 1500 Ft, ezért regisztráció szükséges. Regisztráció a sekrestyében és az irodában még lehetséges, de a helyszínen is van lehetőség a regisztrációra. Az ekkor elkészült koszorúkat az esti szentmise keretében ünnepélyesen megáldjuk, s ezzel elkezdjük a karácsonyra való készületünket. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket erre a közös együttlétre. Bővebb tájékoztató a templom ajtón elhelyezett plakáton olvasható.

 

3.    December 3-án, Advent első vasárnapján, a 9 órai szentmisén ünnepélyes gyertyagyújtás lesz, a gyermekek részvételével. Délután 16.30-kor ökumenikus imádság keretében gyújtjuk meg városunk adventi koszorúján az első gyertyát a városháza előtt. Jelenlétünkkel tegyünk tanúságot a városi ünnepségen is! Majd 17 órától szentségimádási órát tartunk templomunkban!

 

4.     A Házasság hete programsorozat 2018-ban február 11-18. között kerül megrendezésre, melynek egyházmegyei szinten társszékesegyházunk lesz a központi helyszíne. A rendezvénysorozat nyitóbállal kezdődik, melynek sikeres lebonyolításához várjuk a hívek segítő felajánlásait, amelyeket a nyíregyházi templomokban kihelyezett kérdőívek segítségével tehetnek meg november 29-ig.

 

5.     Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

6.     Hétfőn este püspöki katekézis, Kedden este Szentlélek Szeminárium, pénteken este katekumen foglalkozás lesz a plébánián.

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!