2017. 11. 19.                                                             ÉVKÖZI XXXIII. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **          

 

1.     A mai vasárnap Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján, országos gyűjtést tartunk a Katolikus Karitász javára. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

2.     A Nyíregyházi és a Polgári Esperesi Kerület papjai közös gyűlésüket tartják plébániánkon november 22-én, szerdán. A találkozó 9.30-kor ünnepi szentmisével kezdődik, melyre szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket is. Imádkozzunk együtt papjaink eredményes közösségi munkájáért!

 

3.     A Serra Közösség szervezésében, Közösség, imaközösség címmel előadást tart a plébánia dísztermében Felföldi László plébános atya november 22-én, szerdán 19 órakor. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

4.     Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztatnak, hogy különböző helyszíneken, de egy időben, együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Céljuk, hogy egy időben húszezren imádkozzanak. Ezért 2017. november 25-én, szombaton 17 órától társszékesegyházunkban és az örökösföldi templomunkban egy órás szentségimádást végzünk. Várunk mindenkit a szentségi Jézus elé, hogy közösen kérjük az Ő segítségét! Regisztrációval a pesti szervezők munkáját segítjük, ezért kérjük, hogy interneten keresztül regisztráljanak a templomainkban való részvételre! (regisztrációs oldal: krisztuskiraly.iec2020.hu)

 

5.     Jövő vasárnap Krisztus Király vasárnapja lesz. Ezen a napon imádkozzunk kispapjainkért.

 

6.     December 2-án, szombaton 9 órától az Örökösföldi templomunkban majd 15 órától, a Karitász iroda udvarában, a Pince Klubban adventi készületet tartunk gyerekek és családjaik számára, melyen adventi koszorúkat is készítünk. A rendezvény alapanyag költsége 1500 Ft, ezért regisztráció szükséges. Regisztráció a sekrestyében és az irodában lehetséges. Az ekkor elkészült koszorúkat az esti szentmise keretében ünnepélyesen megáldjuk, s ezzel elkezdjük a karácsonyra való készületünket. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket erre a közös együttlétre. Bővebb tájékoztató a templom ajtón elhelyezett plakáton olvasható.

 

7.     A Házasság hete programsorozat 2018-ban február 11-18. között kerül megrendezésre, melynek egyházmegyei szinten társszékesegyházunk lesz a központi helyszíne. A rendezvénysorozat nyitóbállal kezdődik, melynek sikeres lebonyolításához várjuk a hívek segítő felajánlásait, amelyeket a nyíregyházi templomokban kihelyezett kérdőívek segítségével tehetnek meg november 29-ig.

 

8.     Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

9.     Hétfőn este püspöki katekézis, Kedden este Szentlélek Szeminárium, pénteken este bibliaóra lesz a plébánián.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!