2017. 11. 12.                                                               ÉVKÖZI XXXII. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **          

 

1.     Novemberben, halottainkért minden este 6 órakor  „gregorián” szentmisét mutatunk be. Borítékok még elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat!  Minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

2.     A férfi a családban címmel tart előadást Felföldi László plébános atya egyházközségünk férfi tagjaiból alakult csoport részére, november 15-én, szerdán 19 órakor a plébánián. Továbbra is várjuk a férfiak bekapcsolódását!

 

3.     Szerdán egész napos szentségimádást tartunk a templomban.

 

4.     Előző plébánosunk, Tóth László atya elhunyt bátyjának temetése a héten volt Budapesten. Templomunkban gyászmise keretében emlékezünk meg róla november 17-én, pénteken este 18 órától. Imádkozzunk a gyászoló családtagokért: gyermekeiért, házastársáért, testvéreiért és édesanyjáért is!

 

5.     Szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe plébániánk új honlapját és megújult Facebook oldalát. Az új weblap magyaroknagyasszonya.dnyem.hu néven szerepel, Facebook elérhetőségünk Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, Nyíregyháza néven lesz megtalálható.

 

6.     Jövő vasárnap Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapján, országos gyűjtés lesz a Katolikus Karitász javára. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

7.     December 2-án, szombaton 9 órától az Örökösföldi templomunkban majd 15 órától, a Karitász iroda udvarában, a Pince Klubban adventi készületet tartunk gyerekek és családjaik számára, melyen adventi koszorúkat is készítünk. A rendezvény alapanyag költsége 1500 Ft, ezért regisztráció szükséges. Regisztráció a sekrestyében és az irodában lehetséges. Az ekkor elkészült koszorúkat az esti szentmise keretében ünnepélyesen megáldjuk, s ezzel elkezdjük a karácsonyra való készületünket. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket erre a közös együttlétre. Bővebb tájékoztató a templom ajtón elhelyezett plakáton olvasható.

 

8.     Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

9.     Hétfőn este püspöki katekézis, Kedden este Szentlélek Szeminárium, pénteken este katekumen foglalkozás lesz a plébánián.

 

  

Dicsértessék a Jézus Krisztus!