2017. 11. 05.                                                                ÉVKÖZI XXXI. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **          

 

1.     Novemberben, halottainkért minden este 6 órakor  „gregorián” szentmisét mutatunk be. Borítékok még elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat!  Minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

2.     A mai vasárnap délután 5 órakor szentségimádási órát tartunk templomunkban.

 

3.     November 11-én, szombaton 9 órakor a Szent Imre Gimnáziumban kerül megrendezésre a Fiatalok a Világ Életéért Találkozó, a FAVÉT. Szeretettel hívjuk és várjuk a fiatalokat 14 éves kortól. 

 

4.     A TAIZE szerzetes közösség szervezésében Fiatalok Európai Találkozója lesz Baselben 2017. december 27 – 2018. január 2-a között. A találkozóra egyházmegyénk Nyíregyházáról autóbuszt indít. Bővebb tájékoztató a hirdetőn és a plébánián kérhető.

 

5.     Szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe plébániánk új honlapját és megújult Facebook oldalát. Az új weblap magyaroknagyasszonya.dnyem.hu néven szerepel, Facebook elérhetőségünk Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház, Nyíregyháza néven lesz megtalálható.

 

6.     December 2-án, szombaton 9 órától az Örökösföldi templomunkban majd 15 órától, a Karitász iroda udvarában, a Pince Klubban adventi készületet tartunk gyerekek és családjaik számára, melyen adventi koszorúkat is készítünk. A rendezvény alapanyag költsége 1500 Ft, ezért előregisztráció szükséges. Regisztráció a sekrestyében és az irodában lehetséges. Az ekkor elkészült koszorúkat az esti szentmise keretében ünnepélyesen megáldjuk, s ezzel elkezdjük a karácsonyra való készületünket. Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket erre a közös együttlétre. Bővebb tájékoztató a templom ajtón elhelyezett plakáton olvasható.

 

7.     Szeretettel felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy rövidesen itt az évvége. Kérjük, hogy akik még nem rendezték az egyházi hozzájárulásukat erre az évre, azok legyenek szívesek befizetni azt a plébánián vagy a sekrestyében. Érezzük annyira a magunkénak egyházunkat, hogy nem feledkezünk ebbéli kötelességeinkről sem.

 

8.     Hétfőn este püspöki katekézis, Kedden este Szentlélek Szeminárium, pénteken délután hittanórák, este bibliaóra lesz a plébánián. 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!