2017. 10. 29.                                                                  ÉVKÖZI XXX. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **          

1.     Az utolsó közös rózsafüzért kedden, 1/4 6-tól az Oltáriszentség előtt végezzük.

 

2.     Hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy a mai vasárnaptól, a téli időszámítás kezdetétől, az esti liturgikus szertartások, szentmisék kezdési időpontja nem változik meg. Így az év mindennapján az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek. Figyeljünk oda erre, mikor esti szentmisére érkezünk!

 

3.     Novemberben, halottainkért minden este 6 órakor  „gregorián” szentmisét mutatunk be. Borítékok még elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat!  Minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

4.     Temetői szertartást november 1-én, szerdán az Északi Temetőben du. 2 órakor, a papi parcellában felállított keresztnél végzik plébániánk papjai. Sírkőszentelésre, a szertartás után lesz lehetőség. Ezen a napon este 6 órakor ünnepélyes szentmisével kezdjük, a november hónapban végzendő gregorián szentmiséket. A halottak napjával kapcsolatban szeretettel kérjük a kedves híveket, különösen a SERRA- közösség tagjait, hogy az elhunyt papok sírjai ne legyenek árvák, hanem díszítsük azokat méltómódon.

 

5.     Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a meghaltakért, november 1―8-ig mindennap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: szentgyónás, szentáldozás, a Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy imádságok elimádkozása a pápa szándékára.

 

6.     A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság felhívása:  

 

A Mindenszentek és Halottak Napja környékén is fontos a tűzmegelőzési szabályok betartása.

November első napjaiban évente átlagosan húsz olyan esethez riasztják a tűzoltókat országszerte, ahol kegyeleti mécsesek, vagy koszorúk okoznak tüzet. A tűzesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy a mécseseket, gyertyákat gyúlékony anyagok közelében ne helyezzenek el.

A temetőtüzek megelőzhetőek azzal, hogy a szabadban csak mécsestartóban lévő mécsest gyújtunk meg."

 

7.     Csütörtökön első csütörtök lesz. Az esti szentmise után a szentségimádást végzünk.

 

8.     Pénteken, első péntek lesz. A fél 8-as, és az esti szentmise után elvégezzük a Jézus Szíve litániát. Napközben a betegeket, időseket látogatjuk meg a szokott módon.

 

9.     Jövő vasárnap délután 5 órakor szentségimádási órát tartunk templomunkban.

 

10.  Az őszi szünettel kapcsolatban jelezzük, hogy a szünet ideje alatt a plébániai hitoktatások is elmaradnak.

 

11.  A TAIZE szerzetes közösség szervezésében Fiatalok Európai Találkozója lesz Baselben 2017. december 27 – 2018. január 2-a között. A találkozóra egyházmegyénk Nyíregyházáról autóbuszt indít. Bővebb tájékoztató a hirdetőn és a plébánián kérhető.

 

12.  A mai vasárnappal megújult honlappal, arculattal és új elérhetőségen lehet megtalálni plébániánkat az interneten. Az új weblap magyaroknagyasszonya.dnyem.hu néven szerepel. Szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe!

 

13.  Hétfőn este püspöki katekézis, Kedden este Szentlélek Szeminárium, pénteken este katekumen foglalkozás lesz a plébánián.Dicsértessék a Jézus Krisztus!