2017. 10. 22.                                                                ÉVKÖZI XXIX. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

     

1.     A mai vasárnap van a missziók világnapja, amely minden keresztény közösség és egyén számára felhívás az evangéliumról való tanúságtételre. A szentmisékben országos gyűjtés tartunk a missziók javára. Kérjük a Hívek nagylelkű adományait!

 

2.     Október hónapban, minden este 1/ 4 6-tól közösen végezzük a rózsafüzért. Szeretettel kérjük a testvéreket, rózsafüzér társulatokat, akolitusokat, hogy aki csak tud, az minden este kapcsolódjon be közös imádságunkba.

 

3.     Kérjük az október 23-ai Sárospataki kirándulásra jelentkezett kedves résztvevőket, hogy reggel 8 órakor már mindenki legyen a társszékesegyház melletti parkolóban, hogy a három autóbusz egyszerre tudjon indulni.

 

4.     Keresztény férfiak részére szervezünk csoportot, közösséget, melyre szeretettel hívjuk egyházközségünk férfi tagjait. Minden hónapban egy alkalommal, különböző témakörökről hallhatunk előadást, amit közös beszélgetés követ. Az első találkozó, - melynek témája: Férfi az életben - október 25-én, szerdán 19 órától a plébánián lesz. Az előadást tartja, és az estét vezeti Felföldi László plébános úr.

 

5.     Fiatal Felnőttek Klubjának következő találkozója október 25-én, szerdán az esti szentmise után lesz. Szeretettel várjuk a fiatal házasokat, jegyeseket és egyedülállókat!

 

6.     Hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy jövő vasárnaptól, a téli időszámítás kezdetétől, az esti liturgikus szertartások, szentmisék kezdési időpontja nem változik meg. Így az év mindennapján az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek. Figyeljünk oda erre, mikor esti szentmisére érkezünk!

 

7.     Novemberben, halottainkért minden este 6 órakor  „gregorián” szentmisét mutatunk be. Borítékok elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat!  Minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

8.     A debreceni Szent Anna Székesegyházban kerül megrendezésre az Országos Ultreya cursillos Találkozó, november 4-én, szombaton. Színes programok, püspöki katekézis, tanúságtevések, szentmise, közös beszélgetések várják a résztvevőket, melyről bővebben a hirdetőn olvashatunk.

 

9.     Megérkezett a novemberi ADOREMUS. Megvásárolható a sekrestyében.

 

10.  A közeledő őszi szünettel kapcsolatban jelezzük, hogy a szünet ideje alatt a plébániai hitoktatások is elmaradnak.

 

11.  A TAIZE szerzetes közösség szervezésében Fiatalok Európai Találkozója lesz Baselben 2017. december 27 – 2018. január 2-a között. A találkozóra egyházmegyénk Nyíregyházáról autóbuszt indít. Bővebb tájékoztató a hirdetőn és a plébánián kérhető.

 

12.  Kedden délután Idősek Akadémiája záró előadása, este Szentlélek Szeminárium, pénteken délután hittanórák és este biblia óra lesz a plébánián. 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!