2017. 10. 15.                                                             ÉVKÖZI XXVIII. VASÁRNAP

 

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

     

1.     Megköszönjük az asszisztenciának, az énekkarnak, a virágdíszítőknek, a templomtakarítóknak, a süteményeket készítőknek és a konyhán segédkezőknek azt a tevékeny segítségüket, szolgálatukat, mellyel hozzájárultak a templombúcsúnk méltó megünnepléséhez. Isten fizesse meg jóságúkat!

 

2.     Október hónapban, minden este 1/ 4 6-tól közösen végezzük a rózsafüzért. Szeretettel kérjük a testvéreket, rózsafüzér társulatokat, akolitusokat, hogy aki csak tud, az minden este kapcsolódjon be közös imádságunkba.

 

3.     Újra indul plébániánkon a Szentlélek Szeminárium. Első alkalom: Október 17-én, kedden 18 órakor kezdődik és 21 óráig tart. 9 héten keresztül várjuk a kedves Testvéreket, azokat is, akik már korábban elvégezték! A Szeminárium lelki vezetője: Keresztes László atya.

 

4.     A debreceni Szent Anna Székesegyházban kerül megrendezésre az „Imaest a tiszta szerelemért” elnevezésű program október 18-án, szerdán délután 4 órától. Dr. Nagy Edit keresztény pszichológus Kapcsolatok címmel tart előadást középiskolás és egyetemista fiataloknak, utána 6 órától ifjúsági szentmisén vehetnek részt a fiatalok, melyet Palánki Ferenc püspök atya mutat be. Várunk minden fiatal érdeklődőt!

 

5.     Október 22-én, jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a missziók javára. Adományainkkal segítsük a külföldi missziókban tevékenykedők papokat, szerzeteseket és intézményeket.

 

6.     A sárospataki egyházközségi kirándulásunk, mely 2017. október 23-án, hétfőn lesz, három autóbusz indul, melyre a helyek megteltek. Kérjük, hogy aki még nem fizette be az utazás költségét, az legkésőbb péntekig rendezze azt a plébánián vagy a sekrestyében!

 

7.     Keresztény férfiak részére szervezünk csoportot, közösséget, melyre szeretettel hívjuk egyházközségünk férfi tagjait. Minden hónapban egy alkalom, különböző témakörökről hallhatunk előadást, amit közös beszélgetés követ. Az első találkozó, - melynek témája: Férfi az életben - október 25-én, szerdán 19 órától a plébánián lesz. Az előadást tartja és az estét vezeti Felföldi László plébános úr.

 

8.     Fiatal Felnőttek Klubjának következő találkozója október 25-én, szerdán az esti szentmise után lesz. Szeretettel várjuk a fiatal házasokat, jegyeseket és egyedülállókat!

 

9.     Novemberben, halottainkért minden este  „gregorián” szentmisét mutatunk be. Borítékok elvihetők a hátsó perselytől, melyben elhelyezhetik elhunyt szeretteik neveit és felajánlásukat!  Minél többen emlékezzünk meg halottainkról az Úr oltáránál is!

 

10.  Hétfőn este katekézis, kedden délután Idősek Akadémiája, szerdán egész napos szentségimádást tartunk, pénteken délután hittanórák és este katekumen foglalkozás lesz a plébánián.

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!