2017. 09. 24.                                                                  ÉVKÖZI XXV. VASÁRNAP

 

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

     

1.     Ma Szentírás vasárnapja van. Otthonainkban próbáljunk nagyobb figyelmet fordítani ezen a héten Isten igéjének olvasására.      

 

2.     Jövő hét kedden 14 órakor kezdődik az Idősek Akadémiája plébániánk dísztermében. Az előadásokról a hirdetőn olvashatunk.

 

3.     A Turizmus Világnapja alkalmából Egyházközségünk is bekapcsolódik városunk programsorozatába. Szeptember 27-én, szerdán 16 órától társszékesegyházunk történetéről, a katolikus templomokban használt szimbólumokról és jelképekről hallhatunk ismertető előadást, amelyet rövid orgona bemutató követ, majd az érdeklődők megtekinthetik a sekrestye és a templom liturgikus tárgyait. A rendezvény mindenki számára ingyenesen látogatható. Szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket!,

 

4.     Társszékesegyházunk külső és belső környezetének rendbetételére, takarítását szervezünk, melyre szeptember 29-én, pénteken 8.30-tól szeretettel várjuk a kedves Testvéreket!

 

5.     Október hónapban, minden este 1/ 4 6-tól közösen végezzük a rózsafüzért. Az első ünnepélyes szentolvasót jövő héten vasárnap végezzük. Szeretettel kérjük a testvéreket, rózsafüzér társulatokat, akolitusokat, hogy aki csak tud, az minden este kapcsolódjon be közös imádságunkba.

 

6.     Október 8-án, vasárnap, Magyarok Nagyasszonya Főünnepén, társszékesegyházunk búcsúünnepén, fél 11-kor. a búcsúi szentmisét Dr. TERNYÁK CSABA egri érsek úr mutatja be. Az ünnepi szentmisére szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket!

 

7.     Újra indul plébániánkon a Szentlélek Szeminárium. Első alkalom: Október 17-én, kedden 18 órakor kezdődik és 21 óráig tart. 9 héten keresztül várjuk a kedves Testvéreket, azokat is, akik már korábban elvégezték! A Szeminárium lelki vezetője: Keresztes László atya.

 

8.     Sárospatakra szervezünk egyházközségi kirándulást 2017. október 23-án, hétfőn, az alábbi programokkal: bazilikalátogatás, Szent Erzsébet litánia, várlátogatás, ebéd, borkóstolás. Bővebb felvilágosítás és jelentkezés a plébánián és a sekrestyében kérhető.   

 

9.     Hétfőn este katekézis, pénteken délután hittanórák és este biblia óra lesz a plébánián.

 Dicsértessék a Jézus Krisztus!