2017. 09. 17.                                                                ÉVKÖZI XXIV. VASÁRNAP

 

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

   

1.     A plébánián az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő foglalkozások megkezdődtek. Ugyanígy Borbányán, Örökösföldön, Jósavárosban és a Kertvárosban is. Akik még nem iratkoztak be, azoknak is várjuk a jelentkezését.

 

2.     Azok a 14. életévüket betöltött fiatalok és felnőttek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók és szeretnének a szentségekhez járulni/ azoknak a jelentkezését is várjuk szeretettel. Számukra külön, ún. KATEKUMEN CSOPORTOT indítunk. Az első alkalom: szeptember 22-én, pénteken, az esti szentmise után lesz. Jelentkezni lehet a plébánián vagy a foglalkozáson. Minden korosztály számára lehetőséget biztosítunk a plébánián hittan illetve lelkiségi foglalkozásokra, melyekről a hirdetőtáblán és a plébániai honlapon olvashatnak a kedves Testvérek.

 

3.     Bosák Nándor püspök atya katekézis sorozata tart minden hétfőn 18.45-től a plébánia dísztermében.

 

4.     A Kárpát-medencei népénekgyűjtemény kötetbemutatóját tartja Társszékesegyházunkban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2017. szeptember 19-én, kedden. A 18 órakor kezdődő szentmisében szentbeszédet mond Makláry Ákos görögkatolikus atya, a KÉSZ országos elnöke, majd 19 órakor zenei előadással egybekötött kötetbemutatóval zárul a rendezvény. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

5.     Szerdán egész napos szentségimádást tartunk.

 

6.     Sárospatakra szervezünk egyházközségi kirándulást 2017. október 23-án, hétfőn, az alábbi programokkal: bazilikalátogatás, Szent Erzsébet litánia, várlátogatás, ebéd, borkóstolás. Bővebb felvilágosítás és jelentkezés a plébánián és a sekrestyében kérhető.   

 

 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!