2017. 09. 10.                                                                ÉVKÖZI XXIII. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

   

1.     A plébánián az elsőáldozásra és a bérmálkozásra felkészítő foglalkozások szeptember 15-én, pénteken megkezdődnek. Ugyanígy Borbányán, Örökösföldön, Jósavárosban és a Kertvárosban is. Akik még nem iratkoztak be, azoknak is várjuk a jelentkezését pénteken 15 és 18 óra között.

A hittanórák választható időpontjai a hirdetőtáblán és a plébániai honlapon olvashatók.

 

2.     Bosák Nándor püspök atya katekézis sorozatot indít a plébánián, Az igazság szabaddá tesz minket címmel minden hétfőn 18.45-től a plébánia dísztermében. Az első alkalomra már most hétfőn szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket.

 

3.     Szeptember 13-án, szerdán 17 órától tartja első próbáját a plébánián egyházközségünk ifjúsági énekegyüttese a szkóla. Szeretettel várjuk az általános, középiskolás és felsőfokú tanulmányaikat végző fiatalokat.

 

4.     BIBLIA ÓRÁRA várjuk a kedves testvéreket Örökösföldön Szeptember 14-én, csütörtökön és a plébánián szeptember 15-én, pénteken az esti szentmise utána plébános atya vezetésével.

 

5.     Ifjúsági hittant tartunk a volt bérmálkozóknak, és gimnazistáknak pénteken 18 órától plébánián.

 

6.     Ministránsokat szombat délelőtt 10 órától várunk foglalkozásra a plébániára, régieket és újakat egyaránt.

 

7.     A Nyitott Templomok Napja alkalmából szeptember 16-án, szombaton este 19 órakor Tirpák Ferenc egyházzenész, tanár előadását hallhatják a kedves testvérek "SZENT LÁSZLÓ DICSÉRETE ÉNEKEKBEN" címmel. Az előadás egyben zenés interaktív elmélkedés Szent László erényeiről korabeli énekekkel. Közreműködnek a Vikár Sándor Zeneiskola tanárai. Szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait, a lelkiségi mozgalmakat és az imacsoportokat is.

 

8.     Azok a 14. életévüket betöltött fiatalok és felnőttek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók és szeretnének a szentségekhez járulni/ azoknak a jelentkezését is várjuk szeretettel. Számukra külön, ún. KATEKUMEN CSOPORTOT indítunk. Az első alkalom: szeptember 22-én, pénteken, az esti szentmise után lesz. Jelentkezni lehet a plébánián vagy a foglalkozáson.

 Dicsértessék a Jézus Krisztus!