2017. 09. 03.                                                                ÉVKÖZI XXII. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

   

 

1.     Ma az esti szentmise előtt 17 órától szentségimádást végzünk egyházközségünkért, az iskolai tanévet megkezdő fiataljainkért. Jöjjünk el minél többen!

 

2.     Csütörtökön elsőcsütörtök lesz. Az esti szentmisében papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. A misét követően szentségimádást végzünk.

 

3.     A tanév kezdetével, a hitoktatás is megkezdődik. A plébánián az ELSŐÁLDOZÁSRA és a BÉRMÁLKOZÁSRA való felkészítésre történő BEIRATKOZÁS, szeptember 8-án, pénteken délután 15 – 18 óra között lehetséges. Az első foglalkozások szeptember 15-én, pénteken kezdődnek. Elsőáldozásra 3. osztályos, bérmálkozásra 7. osztályos kortól lehet jelentkezni. Akik már tavaly jártak előkészítőre, azoknak is ugyanekkor van a beiratkozás, amelyet nekik is meg kell tenniük.

Az elsőáldozásra és a bérmálásra felkészítők Borbányán, Jósavárosban és Örökösföldön is lesznek, melyekre a plébánián is be lehet iratkozni. Mindenkinek lehetősége van abban a templomban részt venni a szentségi felkészítésen, amelybe családjával jár a szentmisékre.

 

4.     Szeptember 10-én, vasárnap a 9 órakor tartjuk az ünnepélyes tanévnyitó szentmisénket, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a tanulókat, családtagjaikat és a pedagógusokat. 

 

5.     A Nyitott Templomok Napja alkalmából szeptember 16-án, szombaton este 19 órakor Tirpák Ferenc egyházzenész, tanár előadását hallhatják a kedves testvérek "SZENT LÁSZLÓ DICSÉRETE ÉNEKEKBEN" címmel. Az előadás egyben zenés interaktív elmélkedés Szent László erényeiről korabeli énekekkel. Közreműködnek a Vikár Sándor Zeneiskola tanárai. Szeretettel várjuk egyházközségünk tagjait, a lelkiségi mozgalmakat és az imacsoportokat is.

 

6.     A Teréz Anya Egyesület egy napos zarándoklatot szervez Gyöngyösre a Fájdalmas Szűzanya Búcsúra, a Máriás leányok Országos Találkozójára. A zarándoklat időpontja: 2017. szeptember 24., vasárnap. Indulás reggel 6 órakor a Társszékesegyház melletti parkolóból! Jelentkezni lehet a Karitász Irodában. Információ a bejárati hirdetőn olvasható.

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!