2017. 08. 27.                                                                ÉVKÖZI XXI. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

   

1.     A VIDOR FESZTIVÁL keretében a szakrális zene is teret kap. Jób könyvének orgonazenés feldolgozását hallhatják a kedves érdeklődők augusztus 29-én, kedden 16.30-kor Kiss Zoltán előadásában, Tirpák Ferenc közreműködésével.

 

2.     Akolitus gyűlést tartunk a plébánián augusztus 31-én, csütörtökön 19 órától. Az alkalomra minden érintettet szeretettel hívunk és várunk.

 

3.     Pénteken, elsőpéntek lesz. A fél 8-as és az este 6 órai szentmise végén szentségimádást végzünk. A betegek gyóntatása a szokott módon történik.

 

4.     A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Szent Imre Katolikus Gimnázium szervezésében szeptember 1-jén, pénteken 19 órakor, plébániánk dísztermében előadást tart Gábor Bertalan esperes, szepsi plébános: Gyökerek. A felvidéki magyarság helyzete, szülőföldön való megmaradás lehetőségei címmel. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak a szervezők.

 

5.     Jövő vasárnap az esti szentmise előtt 17 órától szentségimádást végzünk egyházközségünkért, az iskolai tanévet megkezdő fiataljainkért. Jöjjünk el minél többen!

 

6.     A tanév kezdetével, a hitoktatás is megkezdődik. A plébánián az ELSŐÁLDOZÁSRA és a BÉRMÁLKOZÁSRA való felkészítésre történő BEIRATKOZÁS, szeptember 8-án, pénteken délután 15 – 18 óra között lehetséges. Az első foglalkozások szeptember 15-én, pénteken kezdődnek. Elsőáldozásra 3. osztályos, bérmálkozásra 7. osztályos kortól lehet jelentkezni. Akik már tavaly jártak előkészítőre, azoknak is ugyanekkor van a beiratkozás, amelyet nekik is meg kell tenniük.

Az elsőáldozásra és a bérmálásra felkészítők Borbányán, Jósavárosban és Örökösföldön is lesznek, melyekre a plébánián is be lehet iratkozni. Mindenkinek lehetősége van abban a templomban részt venni a szentségi felkészítésen, amelybe családjával jár a szentmisékre.

 

7.     Szeptember 10-én, vasárnap a 9 órakor tartjuk az ünnepélyes tanévnyitó szentmisénket, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk a tanulókat, családtagjaikat és a pedagógusokat. 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!