2017. 07. 09.                                                                   ÉVKÖZI XIV. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **     

   

1.     Ma délután fél 6-kor lorettói litániát végzünk templomunkban.

 

2.     Július 14-én, pénteken lesz Lellisi Szt Kamill emléknapja. Ez alkalomból (most) vasárnap a fél 11 órai szentmisét György Alfréd kamilliánus atya, az osztrák kamilliánus rendtartomány általános delegátusa/helynöke celebrálja templomunkban a kamilliánus nővérek és kamilliánus családok tagjainak részvételével. Kapcsolódjunk be minél többen a hálaadásukba.  

 

3.     Jövő vasárnap az este18 órakor kezdődő szentmisét a sóstói Házaspárok útja stációk örökbefogadóinak élő és elhunyt családtagjaiért mutatjuk be. A szentmisén részt vesznek a magyarországi schönstatt családmozgalom képviselői.

 

4.     Plébános atya július 23-án, vasárnap a fél 11 órai szentmisében köszön el egyházközségünktől. Jöjjünk el minél többen, adjunk hálát a városunkban, egyházközségünkben eltöltött 3 évéért. Imáinkkal kísérjük őt tovább, hogy a Debrecenben rábízottaknak is jó plébánosa lehessen.

 

5.     A DEBRECEN – NYÍREGYHÁZI EGYHÁZMEGYE BÚCSÚJA, a hagyományokhoz híven a MÁRIAPÓCSI KEGYTEMPLOM tábori oltáránál kerül megrendezésre július 30-án, vasárnap, amelyre autóbuszokat indítunk. A buszok a társszékesegyház oldalától fognak indulni reggel 7.45 órakor. Jelentkezni a sekrestyében és a plébánián lehet. Az útiköltség ára 1000 Ft. Az ünnepi szentmisét PALÁNKI FERENC megyéspüspök úr mutatja be délelőtt 10 órakor. A szentmisén koncelebrálnak egyházmegyénk papjai. A Társszékesegyházunkban ezen a vasárnapon a 9 és fél 11 órai szentmisék elmaradnak.

 

6.     A borbányai Szent László templomunk felújítási munkálatainak fedezésére gyűjtést szervezünk. Az adományozás lehetőségeiről a hirdetőn olvashatnak. Kérjük továbbra is a kedves Hívek nagylelkű adományait!

  

 Dicsértessék a Jézus Krisztus!