2017. 06. 18.                                                                                               VASÁRNAP

KRISZTUS SZENT TESTE ÉS VÉRE, ÚRNAPJA

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

 

1.  Papp Tamás újmisés atya első szentmiséjét Társszékesegyházunkban mutatja be a mai vasárnap      17 órakor. A szép és felemelő ünnepre szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket. Adjunk hálát, hogy egyházközségünkből újabb papi hivatás született, és kérjük életére, lelkipásztori munkájára Isten áldását.

 

2.  A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Útiköltség: 1000 Ft. Jelentkezni a még péntekig lehet a plébániai irodában és a sekrestyében.

     Ehhez kapcsolódóan örömmel hirdetjük a kedves Testvéreknek, hogy június 23-án, pénteken, Jézus Szentséges Szívének Főünnepén, 17 órakor Társszékesegyházunk fogadja Győrből érkező Szent László királyunk fejereklyéjét, mely hazánk harmadik legértékesebb ereklyéje. Az ereklyét – rendőrségi biztosítással - ünnepi körmenetben hozzák be a Kossuth térről a Társszékesegyházba. 18 órától Dr. Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutat be ünnepi szentmisét templomunkban, majd előadás lesz, amely után 21 óráig róhatják le tiszteletüket a lovag király ereklyéje előtt. Kérjük a kedves Testvéreket, hogy azok, akik az ereklye érkezésére is jönni szeretnének, azok a templom előtti szökőkútnál helyezkedjenek el, hogy körmenetben tudjunk a templomba közösen bevonulni.

 

3.  Mezőkövesden ez évben június 25-én, vasárnap lesz a hagyományos Szív Búcsú körmenettel. Az ünnepi szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök atya mutatja be. Szeretettel várják a kedves híveket.

 

4.  Megérkezett az ÖRÖMHÍR, egyházmegyénk életéről szóló színes és tartalmas kiadvány. Szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek részére.

 

5.  Az úrnapi körmenet a következő képen indul: elől indul a kereszt, két gyertyavivő ministránssal, a zászlóvivők, majd a hívek, akik a templom közepéig helyezkedtek el. Őket követik az elsőáldozók, az asszisztencia, a papság, majd a hívek. Kérjük az elsőáldozók szüleit, hogy tartsák tiszteletben a körmenet rendjét, az elsőáldozók közzé ne vegyüljenek a menetben. Legyen ez a körmenet hitünk nyilvános megvallása!

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!