2017. 06. 11.                                                       SZENTHÁROMSÁGVASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

1.               A kertvárosi Fatimai Szűzanya templom következő engesztelő estjét - a fatimai jelenés centenáriumi évében,-  június 13-án, kedden tartják. 16 órától közös szentségimádás, litánia lesz, majd 19 órakor Bosák Nándor nyugalmazott megyéspüspök úr mutat be ünnepi szentmisét, melyet gyertyás körmenettel zárnak.

 

2.               Június 18-án, Úrnapja ünnepén, az ünnepi püspöki szentmise és körmenet, 9 órától kezdődik. Ezért, a fél 11-es szentmise elmarad! Kérjük a testvéreket, hogy kapcsolódjanak be minél többen, közös ünneplésünkbe, és jelenlétükkel tegyenek tanúságot, Krisztus Urunk közöttünk létéről, az Oltáriszentségben!

          Kérjük az ünnepi szentmisén liturgikus szolgálatot teljesítőket, ministránsokat, akolitusokat, a szertartás megkezdése előtt fél órával már jelentkezzenek a sekrestyében, hogy a liturgikus szolgálatuk rendezett és szép lehessen.

 

3.               Az idén elsőáldozó gyerekek fogják szórni a virágszirmokat a körmeneten, szeretettel várjuk őket pénteken délután 4 órára próbára a templomba. Kérünk mindenkit, hogy ha lehetősége van rá, gyűjtsön majd virágszirmokat, és hozza be a sekrestyébe!

 

4.             Az ünnep megszervezéséhez és lebonyolításához kérjük, a kedves testvérek segítségét. Június 17-én, szombaton délután 4 órára a plébánia udvarán várjuk azokat, akik segítenek az ágak gyűjtésében. A gallyszedéshez metszőollót és egyéb szükséges eszközöket hozzanak magukkal. Másnap, vasárnap reggel 6-kor kezdjük, a sátrak felállítását és díszítését a szokott helyeken, ebben is kérjük a kedves Testvérek segítségét.

 

5.               Jövő vasárnap az ünnep miatt Nagycserkeszen és az Örökösföldi templomban elmaradnak a szentmisék. Borbányán 9 órakor és a Szent Imre kápolnában 11 órakor mutatunk be csendes szentmisét.

 

6.               Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban június 17-én, szombaton a 10 órakor kezdődő szentmisében Dobai Barna Otto akolitust szerpappá és Papp Tamás nyíregyházi diakónust áldozópappá szenteli Püspök atya. A papszentelésre külön buszt indítunk. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet péntekig. Az utazás költsége: 500 Ft. Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy Jézus Szíve szerinti papok lehessenek!

 

7.               Papp Tamás újmisés első szentmiséjét Társszékesegyházunkban mutatja be 2017. június 18-án, jövő vasárnap 17 órakor. A szép és felemelő ünnepre szeretettel hívjuk a kedves Testvéreket. Adjunk hálát, hogy egyházközségünkből újabb papi hivatás született, és kérjük életére, lelkipásztori munkájára Isten áldását.     

 

8.               A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Útiköltség: 1000 Ft. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet.

    Ehhez kapcsolódóan örömmel közöljük a kedves Testvérekkel, hogy június 23-án, pénteken 17 órakor Társszékesegyházunk fogadja Győrből érkező Szent László királyunk fejereklyéjét, mely hazánk harmadik legértékesebb ereklyéje. Az ereklyét – rendőrségi biztosítással - ünnepi körmenetben hozzák be a Kossuth térről a Társszékesegyházba. 18 órától Dr. Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutat be ünnepi szentmisét templomunkban, majd előadás lesz, amely után 21 óráig róhatják le tiszteletüket a lovag király ereklyéje előtt.

 

9.               A borbányai Szent László templomunk felújítási munkálatainak fedezésére gyűjtést szervezünk. Az adományozás lehetőségeiről a hirdetőn olvashatnak. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!