2017. 06. 04.                                                                         PÜNKÖSDVASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

 

1.              Pünkösdhétfőn nagy szeretettel várjuk a kedves testvéreket - az immár hagyományos Egyházközségi Családi Napunkra, amelyet Nagykálló - Harangodon rendezünk meg. A színes és tartalmas programok délelőtt 10 órakor kezdődnek és délután 4 óráig tartanak. Jelentkezni a még a mai nap lehet a sekrestyében 300 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlásával; mely egyben az ebédjegy és a tombola is. A kiutazáshoz buszokat fogunk indítani.   Az autóbuszok nem egyszerre indulnak a Bíróság előtti buszmegállóból: az első fél 9-kor, a második fél 10-kor. Kérjük, akinek módja van már fél 9-re jöjjön a buszhoz.

 

2.              A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége tavaszi évzáró rendezvényt tart a Jósavárosi Görögkatolikus Egyházközség közösségi termében 2017. június 10-én, szombaton 10 órakor. Minden kedves érdeklődőt szeretettel hívnak a szervezők!

 

3.               Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban június 17-én, szombaton a 10 órakor kezdődő szentmisében Dobai Barna Otto akolitust szerpappá és Papp Tamás nyíregyházi diakónust áldozópappá szenteli Püspök atya. A papszentelésre külön busz/buszokat indítunk. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet. Az utazás költsége: 500 Ft. Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy Jézus Szíve szerinti papok lehessenek!

 

4.               A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Útiköltség: 1000 Ft. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet.

Ehhez kapcsolódóan örömmel közöljük a kedves Testvérekkel, hogy június 23-án, pénteken 17 órakor Társszékesegyházunk fogadja Győrből érkező Szent László királyunk fejereklyéjét, mely hazánk harmadik legértékesebb ereklyéje. 18 órától Dr. Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutat be ünnepi szentmisét templomunkban, majd előadás lesz, amely után 21 óráig róhatják le tiszteletüket a lovag király ereklyéje előtt.

 

5.               A borbányai Szent László templomunk felújítási munkálatainak fedezésére gyűjtést szervezünk. Az adományozás lehetőségeiről a hirdetőn olvashatnak. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

6.               Dél-Erdélyi Kirándulással egybekötött Zarándoklatot szervez a borbányai egyházközségünk 2017. július 19-23-a között. Bővebb tájékoztató és jelentkezési információ a hirdetőn olvasható.

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!