2017. 05. 28.                                      URUNK MENNYBEMENETELE Vasárnap

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

1.               Az utolsó májusi litániát ünnepélyes formában szerdán délután fél 6-kor végezzük! Kapcsolódjuk be minél többen!

 

2.            Csütörtökön elsőcsütörtök lesz, az esti szentmisében papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

 

3.               A Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében 2017. június 1-én, jövő csütörtökön 19.30 órakor Egyházzenei Hangverseny lesz templomunkban. Társszékesegyházunkba látogat az Egyesült Királyságból világhírnévnek örvendő NEW COLLEGE OXFORD KÓRUS, melynek elődei a XIV. századtól folyamatosan működnek. A kórus karnagya és művészeti vezetője, Robert Quinney orgonaművész orgonált 2011-ben Vilmos herceg esküvőjén. Jegyek még válthatók a Vikár Sándor Zeneiskolában /Kürt u. 5-11./, a Turisztikai Információs Központban /Kossuth tér 1./, valamint a koncert előtt a helyszínen!

 

4.        Pénteken, elsőpéntek lesz. A fél 8-as, és az esti szentmise után elvégezzük a Jézus Szíve litániát. Napközben a betegeket, időseket látogatjuk meg a szokott módon.

 

5.               Pünkösdvasárnap délután 4 órakor kezdődő szentmisében szolgáltatja ki Püspök atya a bérmálás szentségét Társszékesegyházunkban, ezért az esti 6 órai szentmise elmarad.  Szombaton délelőtt 9 órától főpróbát tartunk a bérmálkozóknak a templomban, utána gyóntatás. Ekkorra várjuk azokat a szülőket, keresztszülőket, hozzátartozókat is, akik a szép ünnep előtt meg szeretnének gyónni.

 

6.              Pünkösdhétfőn nagy szeretettel várjuk a kedves testvéreket - az immár hagyományos Egyházközségi Családi Napunkra, amelyet Nagykálló - Harangodon rendezünk meg. A színes és tartalmas programok délelőtt 10 órakor kezdődnek és délután 4 óráig tartanak. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet 300 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlásával; mely egyben az ebédjegy és a tombola is. A kiutazáshoz buszokat fogunk indítani.   Az autóbuszok nem egyszerre indulnak a Bíróság előtti buszmegállóból: az első fél 9-kor, a második fél 10-kor. Kérjük, akinek módja van már fél 9-re jöjjön a buszhoz.

 

7.               Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban június 17-én, szombaton a 10 órakor kezdődő szentmisében Dobai Barna Otto akolitust szerpappá és Papp Tamás nyíregyházi diakónust áldozópappá szenteli Püspök atya. A papszentelésre külön busz/buszokat indítunk. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet. Az utazás költsége: 500 Ft. Imádkozzunk a szentelendőkért, hogy Jézus Szíve szerinti papok lehessenek!

 

8.               A borbányai Szent László templomunk felújítási munkálatainak fedezésére gyűjtést szervezünk. Az adományozás lehetőségeiről a hirdetőn olvashatnak. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

9.               Dél-Erdélyi Kirándulással egybekötött Zarándoklatot szervez a borbányai egyházközségünk 2017. július 19-23-a között. Bővebb tájékoztató és jelentkezési információ a hirdetőn olvasható.

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!