2017. 05. 21.                                                                           Húsvét VI. Vasárnapja

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

 

1.               A mai vasárnap van a Tömegtájékoztatás világnapja. Imádkozzunk, hogy az Egyház a média eszközei által hatékony munkát folytasson az evangélium hirdetésében.

 

2.               Május hónap a Szűz Anya hónapja, ezért májusban az esti szentmisék előtt, fél 6-tól litániával köszöntjük Máriát, Isten Anyát.  

 

3.               Juhász Imre újfehértói plébános atya az idei évben ünnepli ezüstmiséjét, pappá szentelésének 25. évfordulóját. Mivel Imre atya több éven keresztül teljesített egyházközségünkben kápláni szolgálatot, ezért május 27-én, jövő szombaton 18 órakor ünnepi, hálaadó szentmisét mutat be társszékesegyházunkban. Erre a szép ünnepre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket! Az asszisztenciába az akolitusokra és a ministránsokra is számítunk!          

 

4.               Az egyházmegyénk területi és személyi átszervezése kapcsán 2017. augusztus 1-vel Palánki Ferenc megyéspüspök atya TÓTH LÁSZLÓ plébános atyát kinevezi a debreceni Megtestesülés plébánia plébánosává. A Nyíregyházi Főplébánia, azaz egyházközségünk plébánosává FELFÖLDI LÁSZLÓ püspöki helynök atyát nevezi ki.  Előre jelezzük, hogy Plébános atya július folyamán minden egyházközségtől elbúcsúzik.        

 

5.               Pünkösdvasárnap délután 4 órakor kezdődő szentmisében szolgáltatja ki Püspök atya a bérmálás szentségét Társszékesegyházunkban, ezért az esti 6 órai szentmise elmarad.  

 

6.              Pünkösdhétfőn nagy szeretettel várjuk a kedves testvéreket - az immár hagyományos Egyházközségi Családi Napunkra, amelyet Nagykálló - Harangodon rendezünk meg. A színes és tartalmas programok délelőtt 10 órakor kezdődnek és délután 4 óráig tartanak. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet 300 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlásával; mely egyben az ebédjegy és a tombola is. A kiutazáshoz buszokat fogunk indítani.

 

7.               A mai vasárnaptól borbányai Szent László templomunk felújítási munkálatainak fedezésére gyűjtést szervezünk. Az adományozás lehetőségeiről a hirdetőn olvashatnak. Kérjük a kedves Hívek nagylelkű adományait!

 

8.               Dél-Erdélyi Kirándulással egybekötött Zarándoklatot szervez a borbányai egyházközségünk 2017. július 19-23-a között. Bővebb tájékoztató és jelentkezési információ a hirdetőn olvasható.

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!