2017. 05. 14.                                                                            Húsvét V. Vasárnapja

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

1.               A Szent Imre Katolikus Gimnázium és Általános Iskola művésztanárai Húsvéti Visszhangok című hangversenye lesz a mai vasárnap 17 órakor templomunkban. Belépés díjtalan.    

 

2.               Május hónap a Szűz Anya hónapja, ezért májusban az esti szentmisék előtt, fél 6-tól litániával köszöntjük Máriát, Isten Anyát.  

 

3.               A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság Társszékesegyházunkat felvette a nyíregyházi nemzeti értékek sorába. Ehhez kapcsolódóan Értékes Esték címmel 2017. május 16-án, kedden 16 órától Társszékesegyházunkat, mint zarándoktemplomot és nemzeti értékünket egy zenei bemutatóval egybekötött előadás keretében ismertetjük meg az érdeklődőkkel. Május 18-án, csütörtökön 9 órától a Városházán ünnepélyes keretek közt adják át Egyházközségünknek az erről szóló emléklapot.

 

4.               Szerdán egész napos szentségimádás lesz társszékesegyházunkban.   

 

5.               Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezésében A reformáció hatásai a katolikus egyházban címmel tart előadást BOSÁK NÁNDOR ny. megyéspüspök plébániánk dísztermében, május 17-én, szerdán 18 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak.  

 

6.              Csütörtökön az esti latin nyelvű szentmise után képviselőtestületi gyűlést tartunk plébániánkon.   

 

7.              Pünkösdhétfőn nagy szeretettel várjuk a kedves testvéreket - az immár hagyományos Egyházközségi Családi Napunkra, amelyet Nagykálló - Harangodon rendezünk meg. A színes és tartalmas programok délelőtt 10 órakor kezdődnek és délután 4 óráig tartanak. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet 300 Ft-os regisztrációs jegy megvásárlásával; mely egyben az ebédjegy és a tombola is. A kiutazáshoz buszokat fogunk indítani.

 

8.  A Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében 2017. június 1-én, csütörtökön 19.30 órakor Egyházzenei Hangverseny lesz templomunkban. Társszékesegyházunkba látogat az Egyesült Királyságból világhírnévnek örvendő NEW COLLEGE OXFORD KÓRUS, melynek elődei a XIV. századtól folyamatosan működnek. A kórus karnagya és művészeti vezetője Robert Quinney orgonaművész, egyetemi docens orgonált 2011-ben Vilmos herceg esküvőjén. Jegyek válthatók a Vikár Sándor Zeneiskolában /Kürt u. 5-11./, a Turisztikai Információs Központban /Kossuth tér 1./, valamint a koncert előtt a helyszínen!

 

9.  Dél-Erdélyi Kirándulással egybekötött Zarándoklatot szervez a borbányai egyházközségünk 2017. július 19-23-a között. Bővebb tájékoztató és jelentkezési információ a hirdetőn olvasható.

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!