2017. 04. 30.                                                                          Húsvét III. Vasárnapja

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

 

1.                 Május hónap a Szűz Anya hónapja, ezért májusban az esti szentmisék előtt, fél 6-tól litániával köszöntjük Máriát, Isten Anyát. Az ELSŐ LITÁNIA MÁJUS 1-ÉN, hétfőn este lesz, ünnepélyes formában. Kapcsolódjuk be minél többen!

 

2.                Csütörtökön elsőcsütörtök lesz, az esti szentmisében papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Majd szentségimádást tartunk, amelyre mindenkit szeretettel hívunk.

 

3.                Pénteken, elsőpéntek lesz. A fél 8-as, és az esti szentmise után elvégezzük a Jézus Szíve litániát. Napközben a betegeket, időseket látogatjuk meg a szokott módon.

 

4.                A Csíksomlyói pünkösdi búcsúba gyalogosan zarándoklók május 7-15.-e között haladnak át a Mária út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán. Aki szeretne csatlakozni, kérjük, a hirdetőtáblán szereplő telefonszámon jelentkezzen.

 

5.                 Jövő vasárnap, május 7-én délután 4 órakor szülői értekezletet tartunk az idén elsőáldozó gyermekek szüleinek a plébánia dísztermében. Az érintetteket feltétlenül elvárjuk.

17 órától húsvéti stációkat imádkozzuk templomunkban.

 

6.                Május 19-21. között Szabó József egri spirituális atya kísérésével férfiak végezhetnek lelkigyakorlatot Máriapócson. Bővebb tájékoztató kérhető a plébánián.

 

7.                A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Útiköltség: 1000 Ft. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet.

 

8.                Emlékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van, adójuk 1 + 1 % - át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint Egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Egyházunk technikai száma: 0 0 1 1. Az alapítványunk új nevet kapott: Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány néven szerepel az idei évtől, de az adószáma nem változott. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!