2017. 04. 23.                                                        Az Isteni Irgalmasság Vasárnapja

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

 

1.                 A mai vasárnap van az Isteni Irgalmasság Vasárnapja.  Örökösföldön 17 órakor kezdődik az ünnepi, búcsúi szentmise, amelyet SZABÓ JÓZSEF az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa mutat be. A szentmisét megelőzően 15 órától az irgalmasság óráját végezzük az Oltáriszentség előtt, 16 órától előadás lesz. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Az asszisztenciába várjuk a ministránsokat, akolitusokat fél 5-re!

 

2.           Ma Irgalmasság Vasárnapján teljes búcsút nyerhetnek a testvérek, a szokásos feltételek mellett. Vagyis, szükséges, a kegyelem állapotában szentáldozáshoz járulni és a Szentatya szándékára imádkozni a templomban (egy Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy-et).   

 

3.                A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ szervezésével április 25-én, kedden 14 órakor elkezdődik plébániánk dísztermében az Idősek Akadémiája előadássorozat. Az előadásokról bővebb tájékoztató a hirdetőn olvasható. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a szervezők.

 

4.                 Május 19-21. között Szabó József egri spirituális atya kísérésével férfiak végezhetnek lelkigyakorlatot Máriapócson. Bővebb tájékoztató kérhető a plébánián.

 

5.                A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Útiköltség: 1000 Ft. Jelentkezni a plébániai irodában és a sekrestyében lehet.

 

6.                Emlékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van, adójuk 1 + 1 % - át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint Egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Egyházunk technikai száma: 0 0 1 1. Az alapítványunk új nevet kapott: Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány néven szerepel az idei évtől, de az adószáma nem változott. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!