2017. 04. 16.                                                                            HÚSVÉTVASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **         

 

1.                 A reggeli szentmisék után igény szerint pászkaszentelést tartunk jó idő esetén a templom előtti téren. Kérjük, hogy a templom lépcső előtt a szökőkút irányában egymással szemben, két oszlopban álljunk fel, középen helyet hagyva a szentelő papnak.  Húsvéthétfőn vasárnapi miserendet tartunk templomunkban.    

  

2.                 Megköszönjük mindazok munkáját, szolgálatát, akik a Húsvéti ünnepek alatt szolgálatukkal hozzájárultak a szent napok minél méltóbb megünnepléséhez! Isten fizesse meg jóságúkat!

 

3.                Az ünnepek alkalmából az egyházi heti lapok dupla számban jelentek meg, ezért az áruk is változott. Megérkezett az Adoremus májusi száma és az Örömhír, egyházmegyénk híreivel, programjaival. Vigyünk haza az újságokból, hogy minél több család értesüljön Egyházunk életéről.

 

4.                 Jövő vasárnap lesz az Isteni Irgalmasság Vasárnapja.  Örökösföldön 17 órakor kezdődik az ünnepi, búcsúi szentmise, amelyet SZABÓ JÓZSEF az egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa mutat be. A szentmisét megelőzően 15 órától az irgalmasság óráját végezzük az Oltáriszentség előtt, 16 órától előadás lesz. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk! Az asszisztenciába várjuk a ministránsokat, akolitusokat!

 

5.                 A Szent Imre Katolikus Óvoda szeretettel várja új csoportjaiba azokat a gyermekeket 3 -6 év között, akiket szüleik keresztény értékrend szerint szeretnének neveltetni. Az óvodai beiratkozás ideje: 2017. április 20-21-24.

 

6.                Május 19-21. között Szabó József egri spirituális atya kísérésével férfiak végezhetnek lelkigyakorlatot Máriapócson. Bővebb tájékoztató kérhető a plébánián.

 

7.                A Szent László Emlékév kiemelkedő eseménye lesz június 24-én a 11 órai szentmise Szabolcs községben a Püspöki Kar tagjai, az anyaországon kívüli magyar püspökök, a papság koncelebrálásával és a hívek részvételével. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek lesz. Az ünnepségre autóbuszt szervez egyházközségünk. Jelentkezni húsvét után a plébániai irodában lehet.

 

8.                Emlékeztetjük a Kedves Testvéreket, hogy lehetőségük van, adójuk 1 + 1 % - át, a Magyar Katolikus Egyház, valamint Egyházközségünk alapítványa javára felajánlani. Egyházunk technikai száma: 0 0 1 1. Az alapítványunk új nevet kapott: Nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya Alapítvány néven szerepel az idei évtől, de az adószáma nem változott. Alapítványunk adószáma megtalálható a hátsó perselynél. A felajánlásokat előre is köszönjük!

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!