2017. 03. 26.                                                               NAGYBÖJT IV. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        A mai vasárnaptól társszékesegyházunkban átálltunk a nyári miserendre, ez azt jelenti az esti szentmisék este 18-kor kezdődnek majd, egészen az októberi óraátállításig. Figyeljünk oda mindnyájan!  

 

2.        A Magyar Katolikus Karitász, ebben az évben is meghirdette, a nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtési akcióját, március 19-től, március 26-ig. Templomunkban a tartósélelmiszereket még a mai vasárnapon a Szent József oltár előtt helyezhetik el a kedves Testvérek. A héten elhozott adományokat szeretettel köszönjük a Karitász nevében!  

 

3.        A mai vasárnap fél 6-kor Szent Vér litániát végzünk templomunkban.

 

4.        Március 29-én, szerdán az esti szentmisét követően 19 órától, a plébánia dísztermében, a Serra közösség szervezésében előadást tart Dr. Ilonczai Péter hematológus főorvos „Mózestől az epigenetikáig – avagy sejtjeink szeretetközössége” címmel. Mindenkit szeretettel várunk. 

 

5.        Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti szentidőben minden pénteken du. negyed 6-tól templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta.

 

6.        Jövő vasárnap, a Püspöki Kar rendelkezése értelmében, a szentmiséken a Szentföld javára lesz gyűjtés. Nagylelkű adományaikat szeretettel köszönjük.

 

7.        Templomunkban a NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLAT április 5-6-7-én (szerda- csütörtök-péntek), az este 6 órakor kezdődő szentmisékben lesz megtartva.

    A lelkigyakorlatot SZŐKE GÁBOR ózdi plébános úr fogja tartani. Nyomatékosan kérjük a testvéreket, hogy a húsvéti szentgyónásaikat - ha eddig még nem végezték el – a lelkigyakorlatos esték alatt végezzék el. Legyünk figyelmesek és hozzunk ennyi áldozatot azért, hogy megtisztult lélekkel tudjunk megérkezni az ünnepbe!

 

8.        A Szent Sír virágaira a padok végén megtalálható perselybe helyezhetik el adományaikat, amelyeket szívből köszönünk.  

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!