2017. 03. 19.                                                               NAGYBÖJT III. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

 

1.        A Magyar Katolikus Karitász, ebben az évben is meghirdette, a nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtési akcióját, március 19-től, a mai vasárnaptól, március 26-ig. Templomunkban a tartósélelmiszereket a mai és a jövő vasárnapon a Szent József oltár előtt helyezhetik el a kedves Testvérek. A jövő hét folyamán pedig a Karitász központban, a Teréz Anya Egyesületnél fogadják az adományokat (Nyíregyháza, Zrínyi Ilona u. 2. sz.). Az adományokat, előre is köszönjük!  

 

2.        A mai vasárnap fél 5-kor Szent Vér litániát végzünk templomunkban.

 

3.        Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti szentidőben minden pénteken du. negyed 5-től templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta.

 

4.        Szeretettel tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy az örökösföldi Isteni Irgalmasság templomnál létesített urnatemetőbe 2017. március 1-től lehetőség van urnafülkék megváltására, illetve az ottani temetésre is. A temetkezéssel kapcsolatban az ügyintézést az Északi Temetőben a Temetkezési Kft.-nél kell intézni. Bővebb tájékoztató a hirdetőn olvasható és a plébánián kérhető.

 

5.        A Szentatya Ferenc pápa felhívására március 24 és 25-én csatlakozunk a „24 óra az Úrért” elnevezésű 24 órás nagyböjti szentségimádáshoz. Március 24-én, pénteken az esti szentmisét követően 20 óráig templomunkban lesz szentségimádás. 20 órától másnap reggel 8.30-ig a plébánia dísztermében, és szombat 8.30-tól órától az esti szentmiséig a templomban. Bíztatjuk a kedves testvéreket, hogy vállaljanak akár családdal, kis közösséggel egy félórányi időt, amit az Úr jelenlétében töltenek. Jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián lehet, hogy be tudjuk osztani az Oltáriszentség melletti virrasztást, imaidőt.

 

6.        Szombaton, március 25-én, ünnepeljük Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. A szentmisék a Társszékesegyházban reggel 3/4 7, fél 8 és este 5 órakor kezdődnek.       Az esti 5 órai ünnepi mise keretében tartjuk a veszélyben lévő magzatok Lelki Örökbefogadásának ünnepélyes ígérettételét. Ebben az imamozgalomban konkrét személyek arra kötelezik magukat, hogy 9 hónapon át, minden nap imádkoznak egy veszélyben lévő magzatért, illetve a családi környezetéért hogy ott szeretetben és elfogadva nőhessen fel. Bátorítunk mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be az imamozgalomba.  Az esti szentmisére az oltárszolgálatba szeretettel hívjuk és várjuk az akolitusokat és a ministránsokat!

 

7.        Március 26-ától, jövő vasárnaptól társszékesegyházunkban átállunk a nyári miserendre, ez azt jelenti az esti szentmisék este 18-kor kezdődnek majd, egészen az októberi óraátállításig. Figyeljünk oda mindnyájan!  

 

8.        A Szent Sír virágaira a padok végén megtalálható perselybe helyezhetik el adományaikat, amelyeket szívből köszönünk.  

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!