2017. 03. 12.                                                                 NAGYBÖJT II. VASÁRNAP

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

 

1.        A mai vasárnap negyed 5-kor Szent Vér litániát végzünk templomunkban.

 

2.        Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti szentidőben minden pénteken du. negyed 5-től templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta. A következő pénteken, március 17-én, az elsőáldozásra felkészülő fiatalokkal végezzük a keresztutat, őket a plébániai hittan helyett 4 órára várjuk a templomba.

 

3.        Szerdán egész napos szentségimádást végzünk templomunkban.

 

4.        Csütörtökön az esti szentmise után képviselőtestületi gyűlést tartunk a plébánián.

 

5.        Szeretettel tájékoztatjuk a kedves Testvéreket, hogy az örökösföldi Isteni Irgalmasság templomnál létesített urnatemetőbe 2017. március 1-től lehetőség van urnafülkék megváltására, illetve az ottani temetésre is. A temetkezéssel kapcsolatban az ügyintézést az Északi Temetőben a Temetkezési Kft.-nél kell intézni. Bővebb tájékoztató a hirdetőn olvasható és a plébánián kérhető.

 

6.        Nagyböjti lelkigyakorlatot tartanak március 17-18-19-én a Szent Antal kápolnában, este az 5 órakor kezdődő szentmisében. A triduum elmélkedéseit Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya tartja. 

 

7.        A Szentatya Ferenc pápa felhívására március 24 és 25-én csatlakozunk a „24 óra az Úrért” elnevezésű 24 órás nagyböjti szentségimádáshoz. Március 24-én, pénteken az esti szentmisét követően 20 óráig templomunkban lesz szentségimádás. 20 órától másnap reggel 8.30-ig a plébánia dísztermében, és szombat 8.30-tól órától az esti szentmiséig a templomban. Bíztatjuk a kedves testvéreket, hogy vállaljanak akár családdal, kis közösséggel egy félórányi időt, amit az Úr jelenlétében töltenek. Jelentkezni a sekrestyében vagy a plébánián lehet, hogy be tudjuk osztani az Oltáriszentség melletti virrasztást, imaidőt.

 

8.        A Szent Sír virágaira a padok végén megtalálható perselybe helyezhetik el adományaikat, amelyeket szívből köszönünk.  

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!