2017. 02. 26.                                                                 ÉVKÖZI VIII. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

 

1.        A mai vasárnap országos gyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára. Szeretettel köszönjük meg a kedves hívek minden eddigi támogatását, amivel az egyházi iskoláink működését segítették, és kérjük további támogatásukat is.

 

2.        A mai vasárnap délután 16 órakor Kiss Benedek Máté a közmédiában sugárzott Virtuózok című klasszikus zenei műsor döntősének furulyakoncertje lesz Társszékesegyházunkban. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, zenekedvelőket!

3.        Szerdán Hamvazószerda lesz, mellyel megkezdődik a Nagyböjti időszak! A szentmiséken kiszolgáltatjuk a hamvazkodás szentelményét. Este 5 órakor ünnepélyes szentmisét végzünk, az asszisztenciába szeretettel hívjuk az akolitusokat és a ministránsokat is!  

    Ez a nap szigorú böjti nap: húst, húsféleséget nem ehetünk, háromszor lehet étkezni és egyszer jóllakni. Nagyböjt péntekjein kötelező a húsételektől való tartózkodás! Ebben a szent időszakban igyekezzünk visszaszorítani a világias, külsőségeket kedvelő életmódot, és próbáljunk a bűnbánat szentségében megtisztulva életünk jobbá tételén fáradozni.

 

4.        Csütörtökön elsőcsütörtök lesz, az esti szentmisében papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk. Majd szentségimádást tartunk, amelyre mindenkit szeretettel hívunk.

 

5.        Pénteken, elsőpéntek lesz. A fél 8-as, és az esti szentmise után elvégezzük a Jézus Szíve litániát. Napközben a betegeket, időseket látogatjuk meg a szokott módon.

 

6.        Keresztúti ájtatosságot tartunk a nagyböjti szentidőben minden pénteken du. negyed 5-től templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy minél többen vegyünk részt rajta.

 

7.        Március 6-án lesz Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója, amelyre nagyböjt első vasárnapján a fél 11 órakor kezdődő püspöki szentmisében emlékezünk. Kodály Zoltán zeneszerzői életművével, művészi pályafutásával mindvégig támogatta a katolikus egyházzene ügyét.

8.        Szeretettel ajánljuk a kedves Testvérek figyelmébe a MÁRIA RÁDIÓT, mely a hiteles keresztény élet és tanítás bemutatásán keresztül szeretné segíteni a hitben való elmélyedésünket. A rádió hallgathatóságának lehetőségeiről bővebben olvashatnak a hirdetőn.

9.        Az elmúlt évekhez hasonlóan zarándoklatot szervez a nyíregyházi karitász 2017. június elsejétől negyedikéig a Csíksomlyói Pünkösdi Búcsúra. Részvételi díj 30.000.-Ft. A Makrovilág Utazási Iroda Szentföldre szervez zarándoklatot 2017. május 9 és 16-a között. Részletes tájékoztatás a hirdető táblán olvasható.

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!