2017. 02. 12.                                                                 ÉVKÖZI VI. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

 

1.        2017. február 12-19. között kerül megrendezésre az országos HÁZASSÁG HETE rendezvény sorozat, amelybe plébániánk az idén színes programokkal kapcsolódik be. A programokról bővebb tájékoztatást olvashatunk a plébániai hirdetőn elhelyezett plakátokon, a honlapunkon, vagy információ kérhető a plébánia irodában.

Csütörtökön 18 órától éjfélig tartjuk a házasok szentségimádását a plébánia kápolnájában. Szeretettel hívjuk a családokat, házaspárokat, hogy jöjjenek el minél többen, imádkozzanak együtt a Szentségi Jézushoz.

A jövő szombaton 18 órakor kezdődő házasok vacsora estjére még hétfőig lehet jelentkezni a plébániai irodában.

 

Örömmel tudatjuk a kedves Testvérekkel, hogy városunk önkormányzatától engedélyt kaptunk arra, hogy felállítsuk a Sóstói-tó sétányán a 16 állomásból álló HÁZASPÁROK ÚTJÁT, melyet ökumenikus keretek között fogunk megáldani február 14-én, kedden 14 órakor. Az átadó ünnepségre a Székely kapuval szemben lévő szökőkút mellett kerül sor.  Várjuk szeretettel erre a szép eseményre Egyházközségünk családjait.

 

2.        Szerdán egész napos szentségimádást tartunk. A megszokottól eltérően a szerda esti szentmise után 18 órakor képviselőtestületi gyűlés lesz a plébánián. Csütörtökön az esti szentmisét latin nyelven végezzük.

 

3.        Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház Jótékonysági Hangversenyt szervez a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban, 2017. február 16 (csütörtök) 18 óra 30 perckor.

 

4.        Február 25-én, szombaton játék délutánt tartunk a plébánián, melyre szeretettel várjuk az általános iskoláskorú gyermekeket. A program délután 2 órától este fél 6 óráig tart. Uzsonnát biztosítunk a gyerekek részére. Jelentkezni a hitoktatóknál lehet.

 

5.        Buszos Római Zarándoklatot hirdetünk 2017. április 30 – május 6-a között debreceni szervezéssel. Információ a hirdetőn olvasható.

 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!