2017. 02. 05.                                                                 ÉVKÖZI V. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        A mai szentmisék után Balázs-áldásban” részesítjük a kedves testvéreket. Ma délután 16 órakor szentségimádást végzünk templomunkban.

 

2.        Csütörtökön az akolitusok számára gyűlést tartunk a plébánián az esti szentmise után. Minden akolitus jelenlétére számítunk!

 

3.        A betegek Világnapján, február 11-én, szombaton este 5 órakor kezdődő szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek szentségét azoknak, akik rászorulnak, vagyis beteg és idős testvéreinknek.

   A szentségvételt megelőző csütörtökön és pénteken az este 5 órai szentmisékben lelki felkészülést segítő elmélkedéseket tartunk. Ezúton jelezzük a kedves Testvéreknek, hogy a szentséget azok vehetik fel, akiknek egészségi állapota szükségessé teszi (komolyabb betegség), valamint, akik előzetesen elvégezték szentgyónásukat.

 

4.        2017. február 12-19. között kerül megrendezésre az országos HÁZASSÁG HETE rendezvény sorozat, amelybe plébániánk az idén az alábbi programokkal kapcsolódik be: Szerelmesek Kalandtúrája városunkban; jubiláns házaspárok megáldása; házasok útja stációinak felállítása és megáldása a Sóstón; szentségimádás; házasok vacsorája; szerelmesek miséje. A programokról bővebb tájékoztatást olvashatunk a plébániai hirdetőn elhelyezett plakátokon, a honlapunkon, vagy információ kérhető a plébánia irodában.

Az idén házasságuk 25., 50., 55., 60., 65. évfordulóját ünneplő testvéreinket, akik szeretnének február 12-én a fél 11 órai szentmisében áldásban részesülni, kérjük, jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, adataik megáldásával február 9-ig.

 

Örömmel tudatjuk a kedves Testvérekkel, hogy városunk önkormányzatától engedélyt kaptunk arra, hogy felállítsuk a Sóstói-tó sétányán a 16 állomásból álló HÁZASPÁROK ÚTJÁT, melyet ökumenikus keretek között fogunk megáldani február 14-én, 14 órakor. A házas és családi élet egy egy állomását bemutató út stációinak örökbefogadására várjuk magánszemélyek, kis közösségek, vállalkozások jelentkezését a plébánián. Az adományozók nevét az állomásokon külön feltüntetjük.

 

5.           Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház Jótékonysági Hangversenyt szervez a Nyíregyházi Cantemus Kórus közreműködésével a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére a Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban, 2017. február 16 (csütörtök) 18 óra 30 perckor.

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!