2017. 01. 29.                                                                 ÉVKÖZI  IV. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        Február 2-án, csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony Ünnepe lesz. Ez a nap egyben a Megszentelt Élet Napjaamikor a szerzetesi hivatásokért imádkozunk.

  Este 5 órakor ünnepélyes szentmisét végzünk a Társszékesegyházban gyertyaszentelési körmenettel. A szentmise előtt a templom bejáratánál lehetőséget biztosítunk a gyertyák megvásárlásához. Jöjjünk el minél többen! Az asszisztenciába várjuk a ministránsokat, és az akolitusokat!

 

2.        Február 2-án, a Szeretetláng Imacsoport tagjainak lesz regionális találkozó a Máriapócsi kegyhelyen. Gyülekező 9 órától, szentmise 10 órakor kezdődik.

 

3.        Február 3-án, elsőpénteken, Szent Balázs püspök ünnepén, a szentmisék után balázs-áldásban” részesítjük a kedves testvéreket. Akik nem tudnak részt venni a napján, azoknak vasárnap is lehetőséget biztosítunk az áldás felvételére.

 

4.        Szintén jövő héten pénteken reggel 9 órakor kezdjük a karácsonyfák és a betlehem elbontását. Kérjük az egyházközség férfi tagjait, testületi tagokat, akolitusokat, azokat, akik ráérnek, minél többen jöjjenek segíteni. Az asszonyokat, fiatalokat is várjuk a társszékesegyházunk takarítására, szebbé tételére. A legkisebb tett is segítséget jelenthet a tevékeny szeretet kifejezésére, ezért várunk mindenkit szeretettel!

 

5.        Ha elmúltál 15 éves és szeretsz kávézói hangulatban beszélgetni, találkozni másokkal, vagy érdekelnek a szerzetes testvérek, közösségek, akkor gyere február 4-én, szombaton Nyíregyházára, a főplébániára! A 9 órakor kezdődő találkozón kávéval, forrócsokival, teával és egy pizzás ebéddel várjuk a fiatalokat. 

 

6.        2017. február 12-19. között kerül megrendezésre az országos HÁZASSÁG HETE rendezvény sorozat, amelybe plébániánk az idén az alábbi programokkal kapcsolódik be: Szerelmesek Kalandtúrája városunkban; jubiláns házaspárok megáldása; házasok útja stációinak felállítása és megáldása a Sóstón; szentségimádás; házasok vacsorája; szerelmesek miséje. A programokról bővebb tájékoztatást olvashatunk a plébániai hirdetőn elhelyezett plakátokon, a honlapunkon, vagy információ kérhető a plébánia irodában.

Az idén házasságuk 25., 50., 55., 60., 65. évfordulóját ünneplő testvéreinket, akik szeretnének február 12-én a fél 11 órai szentmisében áldásban részesülni, kérjük, jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, adataik megáldásával.

 

Örömmel tudatjuk a kedves Testvérekkel, hogy városunk önkormányzatától engedélyt kaptunk arra, hogy felállítsuk a Sóstói-tó sétányán a 16 állomásból álló HÁZASPÁROK ÚTJÁT, melyet ökumenikus keretek között fogunk megáldani február 14-én, 14 órakor. A házas és családi élet egy egy állomását bemutató út stációinak örökbefogadására várjuk magánszemélyek, kis közösségek, vállalkozások jelentkezését a plébánián. Az adományozók nevét az állomásokon külön feltüntetjük. 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!