2017. 01. 22.                                                                 ÉVKÖZI  III. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        Ma este az evangélikus templomban fejeződik be, a keresztények egyetemes imahete, az ÖKUMENIKUS IMAHÉT. Megköszönjük a testvérek buzgó részvételét az imaalkalmakon és kérjük, hogy a közös imádság szellemében legyünk továbbra is a Krisztusban való testvériség és egység építői itt, városunkban.

 

2.         Szeretettel kérjük azokat a fiatalokat, akik ebben az évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián – függetlenül attól, hogy be van-e már jegyezve a polgári házasságkötésük időpontja. A jegyesoktatásokról bővebb tájékoztatás a plébánián kérhető.

 

3.        2017. február 12-19. között kerül megrendezésre az országos HÁZASSÁG HETE rendezvény sorozat, amelybe plébániánk az idén az alábbi programokkal kapcsolódik be: Szerelmesek Kalandtúrája városunkban; jubiláns házaspárok megáldása; házasok útja stációinak felállítása és megáldása a Sóstón; szentségimádás; házasok vacsorája; szerelmesek miséje. A programokról bővebb tájékoztatást olvashatunk a plébániai hirdetőn elhelyezett plakátokon, a honlapunkon, vagy információ kérhető a plébánia irodában.

Az idén házasságuk 25., 50., 55., 60., 65. évfordulóját ünneplő testvéreinket, akik szeretnének február 12-én a fél 11 órai szentmisében áldásban részesülni, kérjük, jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, adataik megáldásával.

 

A Házasság Hetéhez kapcsolódó program, a Házashétvége mozgalom által szervezett Szerelmes Kalandtúra január 23-án, hétfőn indul. A részletes tájékoztató és kalandtúra útlevél az újságos asztalnál található illetve a főplébánia irodájában kérhető.

 

Örömmel tudatjuk a kedves Testvérekkel, hogy városunk önkormányzatától engedélyt kaptunk arra, hogy felállítsuk a Sóstói-tó sétányán a 16 állomásból álló HÁZASPÁROK ÚTJÁT, melyet ökumenikus keretek között fogunk megáldani február 14-én, 14 órakor. A házas és családi élet egy egy állomását bemutató út stációinak örökbefogadására várjuk magánszemélyek, kis közösségek, vállalkozások jelentkezését a plébánián. Az adományozók nevét az állomásokon külön feltüntetjük. 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!