2017. 01. 15.                                                                 ÉVKÖZI  II. VASÁRNAP

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

1.        A mai vasárnappal megkezdődik, a keresztények egyetemes imahete, az ÖKUMENIKUS IMAHÉT. A nyitóalkalom, az evangélikus templomban lesz ma este 6 órai kezdettel. Hétfőn és kedden, mi leszünk a házigazdák, ugyanebben az időpontban. Buzdítjuk a kedves testvéreket a közös imádságokon való részvételre. Részletes program a hirdetőn olvasható.

 

2.        Szerdán egész napos szentségimádást végzünk templomunkban.

 

3.        Az ökumenikus imaestek miatt a csütörtöki képviselőtestületi gyűlés elmarad.

 

4.           Szeretettel kérjük azokat a fiatalokat, akik ebben az évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián – függetlenül attól, hogy be van-e már jegyezve a polgári házasságkötésük időpontja.

    Februárban kezdődik a jegyesek házassági felkészítése kis csoportokban és folyamatosan végezzük a foglalkozásokat. Tisztelettel kérjük azoknak a segítségét is, akik tudnak a rokonságukban házasságra készülő fiatalokról, hogy apostoli lelkülettel, vagyis szelíden adják tudtukra a fiataloknak, hogy mennyire fontos a lelki felkészülés is a házasságra, és mi ezért kérjük tőlük a megfelelő időben történő jelentkezést.

 

5.        2017. február 12-19 között kerül megrendezésre az országos HÁZASOK HETE rendezvény sorozat, amelybe plébániánk az idén az alábbi programokkal kapcsolódik be: a Házashétvége Mozgalom szervezésében lesz Szerelmesek Kalandtúrája; jubiláns házaspárok megáldása; házasok útja stációinak felállítása és megáldása a Sóstón; szentségimádás; házasok vacsorája; szerelmesek miséje. A programokról bővebb tájékoztatást olvashatunk a plébániai hirdetőn elhelyezett plakátokon, a honlapunkon, vagy információ kérhető a plébánia irodában.

Az idén házasságuk 25., 50., 55., 60., 65. évfordulóját ünneplő testvéreinket, akik szeretnének február 12-én a fél 11 órai szentmisében áldásban részesülni, kérjük, jelentkezzenek a plébánián vagy a sekrestyében, adataik megáldásával.

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!