2017. 01. 08.                    URUNK MEGKERESZTELKEDÉSÉNEK vasárnapja

 

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

            

1.           Ma délután fél 5-től esti dicséretet, vesperást végzünk templomunkban.

 

2.        A vízkeresztet követően a hagyományokhoz híven lehetősége van minden családnak, hogy otthonukat az atyák megszenteljék, emlékeztetve arra, hogy az egész életünk, életterünk, a "Szent" -hez, Istenhez tartozik. Jelentkezni és időpontot egyeztetni a plébánia irodájában lehet az atyákkal. 

 

3.        Szeretettel kérjük azokat a fiatalokat, akik ebben az évben szeretnének templomunkban házasságot kötni, hogy minél előbb jelentkezzenek a plébánián – függetlenül attól, hogy be van-e már jegyezve a polgári házasságkötésük időpontja.

    Februárban kezdődik a jegyesek házassági felkészítése kis csoportokban és folyamatosan végezzük a foglalkozásokat. Tisztelettel kérjük azoknak a segítségét is, akik tudnak a rokonságukban házasságra készülő fiatalokról, hogy apostoli lelkülettel, vagyis szelíden adják tudtukra a fiataloknak, hogy mennyire fontos a lelki felkészülés is a házasságra, és mi ezért kérjük tőlük a megfelelő időben történő jelentkezést.

 

4.        Csütörtökön az esti szentmise után akolitus gyűlést tartunk a plébánián. Az érintetteket szeretettel hívjuk és várjuk.

 

5.        Pénteken reggel fél 8-kor a Don-kanyarban elesett Hősi halottainkért mutatunk be szentmisét.

 

6.        A hittanórák, a jövő héten pénteken megkezdődnek a plébánián. Kérjük a kedves szülőket és a hittanosokat is, hogy vegyék komolyan a hittanórára és a szentmisére való járást az új évben is!

 

7.        Jövő hét vasárnappal megkezdődik, a keresztények egyetemes imahete, az ÖKUMENIKUS IMAHÉT. A nyitóalkalom, az evangélikus templomban lesz este 6 órai kezdettel. Részletes program a hirdetőn olvasható.

 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!