2017. 01. 01.                                                              Szűz Mária, Isten anyja (ÚJÉV)

** EGYHÁZKÖZSÉGI HIRDETÉSEK **

 

             

1.           Mindenkinek Békés, boldog, Istentől áldott új esztendőt kívánunk! Hálásan köszönjük minden Kedves Testvérünknek az elmúlt évben nyújtott anyagi, természetbeni támogatását és a templom takarításában, ünnepekre való felkészülésben való segítségnyújtást!  

           Köszönjük, hogy sokan meghallották Jézus hívó szavát és segítettek Egyházközségünk ünnepségein, rendezvényein! A jó Isten adjon sok erőt, egészséget és további lelkesedést Egyházközségünk és családjaink építésében az új esztendőben is!

 

2.            Első vasárnap lévén ma délután 4 órától szentségimádást végzünk, kérve Istent, hogy áldja meg az újévben munkánkat, családjainkat.

 

3.        Csütörtökön az esti szentmisében papi és szerzetesi hivatásokért imádkozunk, majd szentségimádást tartunk.

 

4.        Pénteken elsőpéntek lesz, a reggeli fél 8-kor kezdődő szentmise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. A betegeket a szokásos módon keressük fel.

 

5.        Pénteken, URUNK MEGJELENÉSE, VÍZKERESZT ünnepe lesz, minden szentmise elején vízszentelést végzünk, hogy a kedves testvérek otthonaikba hazavihessék a megáldott vizet. A szentmisék reggel 3/4 7, fél 8 és este 17 órakor kezdődnek. Az esti ünnepélyes szentmisére várjuk a ministránsokat és az akolitusokat! A plébániai elsőáldozási és bérmálkozási hittanórák helyett minden iskolás gyermeket a 17 órai szentmisére várjuk!

Ezen a napon a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel. Az ünnep miatt az irodai ügyfél fogadás szünetel ezen a napon.

 

6.        A vízkeresztet követően a hagyományokhoz híven lehetősége van minden családnak, hogy otthonukat az atyák megszenteljék, emlékeztetve arra, hogy az egész életünk, életterünk, a "Szent" -hez, Istenhez tartozik. Jelentkezni és időpontot egyeztetni a plébánia irodájában lehet az atyákkal. 

 

 

 

 

Dicsértessék a Jézus Krisztus!